Αρχική Pefrect Blog 50s: Η εποχή που η γυναίκα μοιάζει με λουλούδι

50s: Η εποχή που η γυναίκα μοιάζει με λουλούδι

28/1/2020 3:08:56 μμ

50s: Η εποχή που η γυναίκα μοιάζει με λουλούδι

Η ιστορία της μόδας έχει πολλά και να μας δείξει και να μας διδάξει αλλά κυρίως συχνά έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η κομψότητα  αποτελεί πάντα το απόλυτο ζητούμενο κάθε εποχής,  το τελικό αποτέλεσμα που η κάθε γυναίκα επιζητά. Και κακά τα ψέματα, η κομψότητα αποθεώθηκε τη δεκαετία του  πενήντα, με τον Dior να πρωτοστατεί για δέκα χρόνια και να εισάγει το New Look,  το φόρεμα με γραμμή κλος, που ακόμα και σήμερα έχει τη δύναμη να κολακεύει τους περισσότερους σωματότυπους και να εξυψώνει τη γυναικεία θηλυκότητα και κομψότητα. Και δεν ήταν μόνο ο Dior που καθόρισε τη δεκαετία του πενήντα αλλά και σχεδιαστές όπως ο Givenchy, ο Balenciaga, ο Valentino και ο Pierre Balmain.

Αναντίρρητα όμως τη μεγάλη σφραγίδα του στην δεκαετία του πενήντα την έβαλε ο Dior,  που η δουλειά του είναι ιστορική και που παρόλο που πρωτοστάτησε στη μόδα μόνο για δέκα χρόνια, αφού το 1957 απεβίωσε, σήμερα διαπιστώνουμε πως η γραμμή του όσο και το στιλ των φορεμάτων του παραμένουν μοναδικά αξεπέραστα.

Για το λόγο αυτό στο Perfect Dress τα φορέματα που παραπέμπουν στη δεκαετία του πενήντα πρωτοστατούν, με μία πιο σύγχρονη ματιά αλλά με απώτερο στόχο τον έναν και μοναδικό, δηλαδή την κομψότητα.  

Είναι φορέματα που ναι μεν μπορεί να θεωρηθούν κλασικά αλλά η κάθε γυναίκα μπορεί να τα ενσωματώσει στο στιλ της και κυρίως να προσθέσει εκείνα τα πιο σύγχρονα αξεσουάρ που θα συμβάλλουν στο να τα απογειώσει.

Είστες έτοιμες λοιπόν  να δεχτείτε την πρόκληση;

Σύνταξη: glafki's dolce vita

vintage beloved φόρεμα sweetheart lbd


vintage sassy φόρεμα lbd Benita

 

ultimate vintage φόρεμα shirt dress black

 

vintage chic basic φόρεμα Amande navy

vintage 50s signature floral φόρεμα Eliza

vintage φόρεμα chic taffeta pearl blue 50s